Over de Bose Noise Cancelling Headphones 700
De Bose 700 is dé koptelefoon als je waarde hecht aan kwalitatief geluid. Zo is de noise cancelling functie op de nieuwe headset instelbaar in maar liefst 11 standen, wat betekent dat je nooit meer gestoord hoeft te worden door omgevingsgeluiden. Wil je toch nog wat kunnen horen, dan schakel je met een druk op de knop de noise cancelling weer uit.
De Bluetooth-koptelefoon kwam medio 2019 de markt op en is een upgrade ten opzichte van de QuietComfort 35 II. De specificaties liegen er niet om. Zo kun je met een volgeladen batterij van de Bose 700 tot maar liefst 20 uur audio luisteren. Speel je langer dan 10 minuten niets af, dan schakelt de headset automatisch uit. In 2,5 uur laad je de batterij van de Bose koptelefoon volledig op. Zit je even krap in je tijd, dan kun je met een kwartiertje laden ruim 2 uur muziek luisteren.
Dankzij de vier ingebouwde microfoons ben je altijd verstaanbaar, zowel voor je gesprekspartner als je eventuele spraakassistent. Zo is de Bose 700 ook uitgerust met spraakbediening en kun je door middel van spraakcommando’s Alexa, Google Assistent of Siri aansturen.
Verschil Bose 700 en QuietComfort 35 II
De Bose 700 koptelefoon en de QuietComfort 35 II hebben veel overeenkomsten. Zo zijn beide draadloze koptelefoons voorzien van hifi geluid met regelbare equalisatie en hebben ze ook beide instelbare noise cancelling. Het grote verschil zit ‘m in het aantal standen wat beschikbaar is, zo heeft de Bose 700 er maar liefst 11(!), waar de QuietComfort er slechts twee heeft. Door de mate van instelbaarheid kun je je met de Bose 700 volledig afsluiten van de wereld, of juist al het omgevingsgeluid doorlaten wanneer jij dat wilt. Zo kun je bij wijze van spreken een gesprek voeren, terwijl je nog wel je favoriete muziek hebt opstaan.
Ontwerp Bose 700
Het ontwerp van de Bose 700 is vrij slank, waardoor de koptelefoon een nogal minimalistische uitstraling krijgt. Daar moet je van houden, maar wij vinden het strakke ontwerp er mooi om te zien.
Op de rechter oorschelp is de Bose koptelefoon uitgerust met aanrakingsgevoelige sensoren, een zogeheten capacitieve touch bediening. Door middel van swipe bewegingen kun je hier onder andere het volume mee regelen, oproepen afhandelen en het volgende nummer aanzetten.
Met de knoppen aan weerszijden regel je onder andere de noise cancellation, verbind je met een mobiel apparaat of maak je gebruik van een eventuele spraakassistent. Zo beluister je bijvoorbeeld het weerbericht of het laatste nieuws in kraakheldere kwaliteit.
Bose Music App en Spotify Tap
Buiten de standaard waanzinnige prestaties van de Bose 700 voorziet de koptelefoon je tevens van twee mooie functies: de Bose Music App en Spotify Tap. Met de Bose Music App heb je zelf controle over je draadloze koptelefoon en kun je makkelijk de configuratie aanpassen van de Bose 700.
Ook is de headset voorzien van Spotify Tap, hiermee heb je enorm snel toegang tot Spotify. Door je vinger op de rechter oorschelp te houden keer je namelijk terug naar je laatste sessie, door ‘m nog een keer lang ingedrukt te houden creëer je een nieuwe afspeellijst op basis van je luistergeschiedenis. Met slechts één hand vrij ontdek je dus nieuwe muziek zonder je telefoon te gebruiken, een absoluut slimmigheidje op de Bose 700.
Veelgestelde vragen
Kun je tv kijken met de Bose 700 koptelefoon?
Indien je televisie kijkt met een Bose smartsoundbar kun je ook televisie kijken met de Bose 700. Je koppelt dan eenvoudig de Bose Noise Cancelling Headphones 700 met de soundbar voor een unieke kijk- en luisterervaring die volledig is afgestemd op jouw persoonlijke voorkeuren.
Is de Bose Noise Cancelling Headphones 700 waterproof?
Nee, de Bose 700 koptelefoon is helaas niet waterproof. Mocht je je Bluetooth-koptelefoon dus vooral buiten willen gebruiken, dan is dat wellicht een goede reden om een ander model te kiezen. Ook intense workouts, waarbij veel wordt getranspireerd is dus niet aan te raden in combinatie met deze koptelefoon. De Bose 700 is echter wel IPX4 gecertificeerd en is daarom stofdicht.
Kan ik beter kiezen voor de Bose 700 of de QuietComfort 35 II?
Als echte audiofielen raden we je natuurlijk de Bose 700 aan. De mate waarin je de noise cancelling kunt instellen biedt natuurlijk al meer mogelijkheden, maar ook in de kwaliteit van de ruisonderdrukking lijkt verschil te zitten. Mocht je liever ‘gewone’ knoppen op je koptelefoon willen hebben dan kun je beter kiezen voor de QuietComfort 35 II. Deze is namelijk niet zoals de Bose Noise Cancelling Headphones voorzien van capacitieve touchbediening.
Wat is het verschil tussen de Bose 700 en de QuietComfort 45?
De QuietComfort 45 is de opvolger van de 35 II. Deze zit in een iets goedkoper segment en heeft ongeveer dezelfde vormgeving als de 35 II. Qua specificaties lijken de QC45 en de Bose 700 behoorlijk op elkaar, maar waar de 700 is voorzien van touchbediening is de QC45 dat niet. Is het voor jou belangrijk dat je je draadloze koptelefoon kunt opvouwen, dan is de QC45 misschien wel de juiste keuze voor jou. Vergelijk hier alle specificaties van de Bose 700 vs de QuietComfort 45.
Kun je de Bose NC700 ook bedraad gebruiken?
Jazeker, de Bose 700 is voorzien van een 2.5mm audio-aansluiting en wordt tevens geleverd met een audiokabel. Je kunt dus ook gewoon bedraad luisteren, handig voor in het vliegtuig bijvoorbeeld. Zelfs wanneer de accu leeg is, is hij nog te gebruiken. Hij gaat dan namelijk in de passieve modus, je kunt dan echter geen gebruik meer maken van de ruisonderdrukking.
De Redactie –
Met de Bose Noise Cancelling Headphones 700 heb je écht nooit meer last van je omgeving. Waar de ‘oude’ QuietComfort 35 II namelijk maar twee opties had om ANC bij te stellen, heeft de Bose 700 er maar liefst 11(!). Daar worden wij nou gelukkig van!
Andere voordelen zijn onder andere dat de Bose Music App voor de Bose 700 wat uitgebreider is dan die voor de QuietComfort-range en dat dit model is uitgerust met Spotify Tap. Met een druk op de knop kom je dus in je Spotify afspeellijst terecht en kun je direct je favoriete nummers afspelen.
Hoewel de QuietComfort 45 pas later op de markt kwam gaat onze voorkeur toch uit naar de Bose 700. Dit onder andere vanwege de instelbaarheid via de app, de vormgeving en de aanwezigheid van het touchpanel.