Meteen naar de inhoud

JBL Live 660NC

➕ Goede prijs-kwaliteit
➕ Batterij gaat 40 uur(!) mee
Helder en neutraal geluid

➖ Iets minder comfortabel dan zijn voorganger

Vergelijk

Over de JBL Live 660NC

De JBL Live 660NC is een zeer fraai vormgegeven koptelefoon, die ook nog eens uiterst goede prijs-kwaliteit verhouding heeft. Prijzen variëren op het moment van schrijven zo rond de 100 euro, en voor dat geld is de Bluetooth koptelefoon onder andere voorzien van actieve noise cancelling en diverse andere slimme functies. 

De nieuwe koptelefoon van JBL kwam uit in het voorjaar van 2021 als opvolger van de Live 650BTNC. Er is een aardige stap gemaakt. Zo is onder andere de batterijduur verbeterd, heeft de Bluetooth-versie een update gekregen en is ook de active noise cancelling iets sterker. Het prijsverschil is minimaal, des te meer reden om voor de JBL Live 660NC te kiezen.

Het geluid op de JBL Live 660NC is helder en gebalanceerd, al is nog wel de typische JBL-sound aanwezig waar vooral lage tonen iets versterkt worden. Mocht je daar geen fan van zijn niet getreurd, want middels de My JBL Headphones app personaliseer je eenvoudig je geluidsvoorkeuren via de aanwezige equalizer. 

Ontwerp JBL Live 660NC

Het ontwerp van de Live 660NC is vrij simpel gehouden, de robuuste koptelefoon is grotendeels gemaakt van kunstof en in de beugel zit een metalen strip verwerkt. Qua ontwerp betreft lijkt de wireless headset dus sprekend op zijn voorganger.  

Alle knoppen op de JBL vind je aan de rechterzijde. Zo is er een schuifje aanwezig om het apparaat in te schakelen of via Bluetooth te verbinden en zijn er drie knoppen aanwezig om het volume te bedienen, naar het volgende nummer te gaan of inkomende gesprekken op te nemen. 

Aan de voorzijde zijn twee kleinere knoppen aanwezig waarmee je onder andere switcht tussen de active noise cancelling en Ambient Aware. Die laatste zorgt er voor dat omgevingsgeluiden opgepikt worden door de aanwezige microfoons en juist iets versterkt worden, hierdoor blijf je altijd bewust van je omgeving. Met de laatste knop roep je onder andere Google Assistent of Amazon’s Alexa aan, afhankelijk van je besturingssysteem.

40 uur muziek

Dankzij de verbeterde batterij luister je op de nieuwe JBL Live 660NC tot maar liefst 40 uur muziek met ruisonderdrukking ingeschakeld. Schakel je deze uit dan mag je daar rustig 10 uur bij optellen. In slechts 10 minuten laad je de koptelefoon zodanig bij dat je er weer 4 uur tegenaan kunt. 

JBL Live 660NC vs Live 650BTNC

Onderscheid tussen de twee modellen is op het eerste gezicht nauwelijks te maken, maar wie beide koptelefoons opzet merkt, voelt en hoort toch wel degelijke verschillen. Zo is het geluid op de JBL Live 660NC wat neutraler dan zijn voorganger, vooral in de wat lagere tonen. Ook de batterijduur is verlengd, op de 650BTC leverde een volle batterij je namelijk slechts 20 uur luisterplezier. 

Het nieuwe model is daarentegen wel een kleine 20 gram zwaarder en wordt door menig persoon als iets minder comfortabel ervaren. Ook de Bluetooth-versie wijkt af, zo is het nieuwste model uitgerust met Bluetooth 5.0, wat de verbinding natuurlijk ten goede komt. Al met al liggen de kaarten gunstig voor de nieuwe 660NC en is een doordachte keuze tussen de twee zo gemaakt. 

Veelgestelde vragen

Is de JBL Live 660NC bestand tegen water?  

Hoewel de JBL Live 660NC er alles van wegheeft een regenbui te doorstaan heeft de Bluetooth koptelefoon geen officiële IP-classificering, op papier is het model dus niet waterproof. Is dit écht een must voor je, dan raden we je aan te kijken naar een ander model. 

Hoe koppel je de JBL koptelefoon via Bluetooth?

Aan de rechterkant van deze JBL Live 660NC vind je een aantal knoppen, een daarvan is het schuifje waarmee je de headset in- en uitschakelt. Door deze twee seconden naar beneden te schuiven breng je het apparaat automatisch in de verbindingsmodus. Je kunt deze vervolgens vinden in de lijst met ontdekte Bluetooth apparaten op je mobiele apparaat.

Type

Verbinding

Bluetooth

Garantie

2 jaar

Verkrijgbaar sinds

2021

Noise cancelling

Multipoint connectiviteit

Inklapbaar

Bluetooth versie

5.0

Gewicht

265 g

Bereik

tot 10 m

Accuduur met ANC

tot 40 uur

Accuduur zonder ANC

tot 50 uur

Oplaadtijd

tot 2 uur

Oplaadmethode

USB-C

Codecs

AAC, SBC

Virtuele assistent

Amazon Alexa, Google Assistent, Siri

Equalizer

In app

Aantal microfoons

4

Waterproof volgens fabrikant

IP-code

Audiokabel meegeleverd

Etui of doosje meegeleverd

1 beoordeling voor JBL Live 660NC

  1. De Redactie

    De nieuwe JBL Live 660NC heeft een mooie stap gezet ten opzichte van zijn voorganger: verbeterde ruisonderdrukking, een mooier gebalanceerd geluid en een accu die maar liefst 10 uur langer mee gaat.

    Ook ten op zichte van de concurrentie doet de 660NC het niet verkeerd, zeker niet met de huidige prijsstelling. Het enige puntje van kritiek wat we hebben is dat hij iets minder comfortabel zit dan het vorige model.

    De JBL Live 660NC is daarom uiterst geschikt voor muziekliefhebbers die een mooi clean geluid willen hebben met het voordeel van ANC, zonder daar honderden euro’s voor neer te leggen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *