Ga naar de inhoud

Vijf tips om kabelbreuk te voorkomen

Oordopjes en koptelefoons gaan een keer stuk, door slijtage, verkeerd gebruik of wat anders. Een van die oorzaken is kabelbreuk, mits je koptelefoon bedraad is natuurlijk. Het vervelende aan kabelbreuk is dat je hier direct last van hebt. Muziek speelt bijvoorbeeld nog maar in één oor af of het geluid wordt telkens onderbroken. In deze blog geven we je vijf tips om kabelbreuk bij je koptelefoon te voorkomen.

Tip 1: kies voor een draadloze koptelefoon

Hoe flauw deze tip ook is, hij zorgt wel voor een oplossing. Met een draadloze koptelefoon ben je namelijk direct van alle draden af en loop je dus geen risico meer op een kabelbreuk. Enkel de kabel voor het opladen zou nog kapot kunnen gaan, maar deze is gelukkig makkelijk te vervangen.

Tip 2: Zorg dat de kabel niet te strak staat

We zien regelmatig mensen met een koptelefoon – of oordopjes – die de kabel zo strak mogelijk trekken zodat hij bijvoorbeeld niet in de weg zit. Wanneer je dit doet komt de kabel onder spanning te staan en is de kans op een kabelbreuk juist groter. Zorg er daarom voor dat je kabel genoeg bewegingsvrijheid heeft en overweeg een verlengkabel aan te schaffen indien dit nodig blijkt.

Tip 3: Rol de overtollige kabel op

Als toevoeging op de kabel die te strak staat is het ook niet handig wanneer de kabel te lang is. Een te lange kabel loopt namelijk meer risico om ergens achter te blijven haken, wat wederom kabelbreuk als gevolg kan hebben. Is je kabel te lang dan is het handig deze iets op te rollen en de overtollige kabel bijvoorbeeld in je zak te steken.

Tip 4: Opgeruimd staat netjes

Opgeruimd staat netjes, en dat geldt natuurlijk ook voor je koptelefoon. Door deze na gebruik altijd weer netjes op te ruimen in een tasje of de bijbehorende case voorkom je beschadigingen aan de kabel. Het gebeurd namelijk regelmatig dat deze verfrommeld in een broekzak eindigen waardoor er knoppen in de kabel kunnen ontstaan, ook dat kan natuurlijk een kabelbreuk veroorzaken dus is het handig je koptelefoon netjes op te bergen.

Tip 5: Losjes oprollen

Zoals we al aangaven bij tip 4 is het niet handig wanneer je kabel verfrommeld of zelfs in de knoop raakt. Dat zorgt er namelijk voor dat er meer druk op sommige punten van de kabel komt te staan waardoor deze breekt. Door deze losjes op te rollen voorkom je dat er teveel druk op de kabel komt te staan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *