Meteen naar de inhoud

Je koptelefoon schoonmaken: zo doe je dat

Hoewel we vooral veel bezig zijn met het schoonmaken van oordopjes is het ook belangrijk om een koptelefoon regelmatig te reinigen. Door deze veel te dragen verzamelt je koptelefoon namelijk huidschilfers en haren in de oorschelpen, wat er niet alleen minder mooi uitziet, maar natuurlijk ook best onhygiënisch is. Benieuwd hoe je dat kunt voorkomen? In deze blog vertellen we precies hoe je je koptelefoon kunt schoonmaken.

Allereerst is het belangrijk om te weten dat een koptelefoon een gevoelig apparaat is. De meeste koptelefoons zijn namelijk niet waterdicht, dus een grondige wasbeurt met een spons en een emmertje water gaat natuurlijk niet. Om die reden raden we aan je te beperken tot de volgende items:

Een borstel

Een zachte borstel kan gebruikt worden om loszittend vuil makkelijk te verwijderen uit de koptelefoon. Zo haal je direct een groot gedeelte van de viezigheid weg zonder je microvezeldoek vies te maken.

Een microvezeldoek

Een microvezeldoek is enorm handig tijdens het schoonmaken van je hoofdtelefoon. Door de vezelstructuur hecht viezigheid zich namelijk erg goed aan de doekjes, je hoeft dus minder druk te zetten wanneer je je koptelefoon schoonmaakt en voorkomt zo beschadigingen. Daarnaast bestaan er ook antibacteriële microvezeldoeken, deze zijn vaak wat duurder in aanschaf maar zorgen voor een hygiënisch resultaat.

Een schoonmaakspray

Om je koptelefoon weer in zijn schone staat terug te krijgen kun je gebruik maken van een (universele) schoonmaakspray. Zorg er echter voor dat deze geen agressieve stoffen bevat, dit kan namelijk de hardware beschadigen. Een klein beetje water voldoet eventueel ook.

Beginnen met je koptelefoon schoonmaken

Om je koptelefoon weer schoon te krijgen ga je nu als volgt te werk. Bekijk eerst of de schuimkussens op je oorschelpen eenvoudig te verwijderen zijn. Is dit het geval, verwijder ze dan tijdelijk. Ga daarna aan de slag met de zachte borstel, gebruik deze om loszittend vuil af te borstelen. Zo voorkom je dat je microvezeldoek snel vies wordt.

Vervolgens neem je met een droge doek het resterende vuil af, zorg er ook voor dat je het vuil uit de oorkussens meeneemt, dit wordt namelijk dikwijls vergeten.

Reinig vervolgens de doek – of pak een andere – en maak deze vochtig met je reinigingsspray of wat water. Wring hem uit om er zeker van te zijn dat deze niet te vochtig is, daarna kun je voorzichtig je koptelefoon en de bijbehorende schuinkussens afnemen.

Laat vervolgens je koptelefoon even drogen, monteer daarna de oorkussens weer en klaar is kees! Jouw koptelefoon is weer helemaal schoon.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *