Meteen naar de inhoud

Koptelefoons vergelijken

Op deze pagina vergelijk je eenvoudig de specificaties van diverse koptelefoons. Zo word het wel heel eenvoudig om jouw nieuwe koptelefoon uit te zoeken. Vergelijk de koptelefoons onder andere op gewicht, actieve noise cancelling en beschikbare codecs. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

Door op het plusje te klikken selecteer je een van de beschikbare modellen. Je dient minimaal twee hoofdtelefoons te selecteren en kunt er maximaal vier met elkaar vergelijken. Meer informatie over een specifiek model vind je door op de koptelefoon te klikken.

Selecteer eerst een koptelefoon

Koptelefoon overzicht

Hoe vergelijk je een koptelefoon?

Om een goede vergelijking te kunnen maken is het natuurlijk belangrijk dat je weet waar een goede koptelefoon aan moet voldoen. De standaarden voor een nieuwe koptelefoon wijzigen continu. Tien jaar geleden had nog niemand van active noise cancelling gehoord, maar tegenwoordig zie je deze optie op vrijwel iedere nieuw model terug. Omdat de wereld van audio constant verbeterd is het dus belangrijk te weten waar je op moet letten, we geven je daarom graag wat tips.

Multipoint, hoe belangrijk is dat?

Als je draadloze koptelefoon multipoint ondersteund, kan hij met meerdere apparaten tegelijk verbinden. Dat kan bijvoorbeeld handig zijn wanneer je verbonden wilt zijn met je laptop én je mobiele telefoon. Zo kun je rustig schakelen tussen je Zoom-meetings, Spotify en een telefoongesprek zonder dat je hiervoor iets hoeft te doen.

Hoe lang gaat je accu mee?

Een draadloze koptelefoon heeft veel voordelen, tenzij de accu natuurlijk leeg is. Ben je veel onderweg en heb je weinig tijd je koptelefoon op te laden dan kan het lonen de accuduur te vergelijken van diverse koptelefoons. De verschillen kunnen soms namelijk oplopen tot tientallen uren. Om een duidelijk beeld te geven hebben we de maximale accuduur aangegeven met ANC uit, met ANC aan en hebben we aangegeven hoe lang het duurt voordat de accu weer is opgeladen.

Vergelijk de aanwezige codecs

Het is een beetje afhankelijk waarmee je je koptelefoon gaat gebruiken, maar het kan lonen om de ondersteunde codecs op een hoofdtelefoon te vergelijken. SBC is namelijk de meest ondersteunde codec, maar is qua kwaliteit eigenlijk het minst. Heb je een android-apparaat dan loont het om een koptelefoon te kiezen met AAC, LDAC of aptX. Deze leveren namelijk een betere geluidskwaliteit, een Iphone kun je gebruiken in combinatie met AAC of SBC, de overige codecs worden helaas niet ondersteund. Meer over codecs lees je in deze blog.

Virtuele assistent

Op veel koptelefoons zit tegenwoordig een spraakassistent functie. In de meeste gevallen is deze echter puur gespitst op de spraakassistent van je smartphone. Vergelijk de koptelefoons dus goed, in sommige gevallen zul je zien dat ook Amazon Alexa ondersteund wordt.

Meer microfoons is beter?

We geven tevens het aantal microfoons aan op een koptelefoon, daar zit namelijk vaak wat verschil in. Waarom meer microfoons beter is? Simpel, de microfoons worden gebruikt om active noise cancelling toe te passen. Deze pikken namelijk het externe geluid op wat vervolgens middels een zogenaamd antigeluid wordt gedempt. De kwaliteit van active noise cancelling hangt dus redelijk samen met het aantal aanwezige microfoons.