Meteen naar de inhoud

Sony WH-CH710N

➕ Goede prijs-kwaliteitverhouding
➕ Strak design
➕ Tot 35 uur muziek luisteren
➕ Goed geluid ‘out of the box’

➖ Geen Multipoint connectiviteit
➖ Alleen AAC codec
➖ Geen equalizer

Vergelijk

Over de Sony WH-CH710N

De Sony WH-CH710N is een van de basismodellen van Sony, en ondanks dat dat wellicht wat denigrerend klinkt, is de prijs/kwaliteitverhouding verbazingwekkend goed. De hoofdtelefoon is net als de premium modellen uitgerust met actieve noise cancelling, een omgevingsgeluidmodus, een snellaadfunctie en een degelijk geluid out of the box. Met een volle accu gaat de Sony WH-CH710N tot 35 uur mee en ook qua comfort heeft dit model het dik voor elkaar.

Ook de geluidskwaliteit van de WH-CH710N is erg goed voor deze prijsklasse. Lage tonen zijn wellicht wat meer aanwezig, maar vooral de middelhoge tonen zijn mooi in balans en klinkt nagenoeg perfect.

Natuurlijk heeft Sony ook het een en ander moeten laten om de prijs te drukken, zo beschikt de WH-CH710N niet over multipoint connectiviteit. Mocht dat een dealbreaker zijn dan is dit niet de hoofdtelefoon voor jou. Ook missen we een equalizer, al kun je natuurlijk altijd de output aanpassen van je gekoppelde apparaat.

Ontwerp Sony WH-CH710N

Het design van de draadloze WH-CH710N is zoals je dat mag verwachten van een merk als Sony: stijlvol, slank, modern en op dezelfde manier inklapbaar als bijvoorbeeld de WH-1000XM4. De hoofdtelefoon is enkel voorzien van knopjes. Geen touchpad dus, zoals die op de duurdere WH-1000XM4 wel aanwezig is.

Dat maakt de bediening van de Sony WH-CH710N erg eenvoudig. Aan de linkerzijde vind je de aan- en uitknop en heb je de mogelijkheid de draadloze koptelefoon te koppelen met een Bluetooth-apparaat, terwijl je aan de rechterzijde de knoppen vind om je muziek te bedienen. Zo zijn hier twee volumeknoppen aanwezig, een knop voor het inschakelen van de active noise cancelling en één multifunctionele knop die zowel te gebruiken is om je muziek te pauzeren of inkomende gesprekken mee te beantwoorden.

Het geheel weegt slechts 223 gram, lekker licht dus voor een Bluetooth koptelefoon. De Sony WH-CH710N is daarnaast beschikbaar in drie kleuren: zwart, blauw en wit. Het comfortabele ontwerp in combinatie met het lichte gewicht zorgen ervoor dat je uren naar je favoriete muziek kunt luisteren, zonder dat je last van je oren of hoofd krijgt.

Geen multipoint, wel AINC

De WH-CH710N is helaas niet uitgevoerd met multipoint connectiviteit, je kunt dus slechts met 1 apparaat tegelijk verbonden zijn. Dat hoeft geen dealbreaker te zijn, gebruik je de Bluetooth koptelefoon enkel in combinatie met je smartphone dan is er immers niets aan de hand. Vooral muziekliefhebbers die ook het geluid van hun laptop willen kunnen afspelen zullen de WH-CH710N mogelijk links laten liggen.

Het model heeft echter wel prima active noise cancelling. Middels twee geintegreerde microfoons worden externe geluiden opgepikt en middels zogenaamde antigeluiden tegengegaan. De WH-CH710N is door Sony voorzien Artificial Intelligence Noise Cancelling (AINC), een technologie die constant het omgevingsgeluid in de gaten houdt en op basis daarvan de meest effectieve noise cancelling toepast. Je hoeft dus nooit meer je muziek op vol volume af te spelen om je volledig af te kunnen sluiten van de buitenwereld. Ook is de hoofdtelefoon uitgerust met Ambient Sound, waarbij externe geluiden juist worden versterkt om op die manier nog actief deel te kunnen nemen aan je omgeving.

Sony WH-CH710N vs Sony WH-1000XM3

Er wordt ons nog weleens de vraag gesteld wat nu de betere optie is, de WH-CH710N of de WH-1000XM3. Laten we beginnen met het volgende: deze twee koptelefoons liggen wat ons betreft mijlenver uit elkaar, niet alleen qua specs, maar ook qua prijs.

Hoewel we inmiddels al bij de WH-1000XM5 zijn aangekomen is de XM3 nog steeds stevig geprijsd met verkoopprijzen ruim boven de 200 euro, terwijl de WH-CH710N voor nog geen 100 euro verkrijgbaar is. Het mag dan ook voor zich spreken dat de XM3 de betere keus is van de twee, zo beschikt hij over de AptX HD en LDAC codec, is de active noise cancelling een stuk beter en is de overall geluidservaring veel verfijnder. Al met al kun je deze twee koptelefoons eigenlijk niet met elkaar vergelijken. Beide modellen zijn erg populair, het is dus vooral afhankelijk van je budget.

Mocht je nu toch een upgrade naar de WH-1000XM3 overwegen, dan raden we eigenlijk zijn opvolger aan: de WH-1000XM4. Nieuwprijzen van beide koptelefoons liggen tegenwoordig erg dicht bij elkaar, dus is het nieuwere type absoluut de moeite waard.

Veelgestelde vragen

Is de Sony WH-CH710N waterproof?

De WH-CH710N heeft helaas geen IP-classificering en is dus niet waterproof.

Is deze hoofdtelefoon te gebruiken met een Playstation?

Je zou denken dat Sony zijn koptelefoons ook compatibel maakt met zijn gameconsole, maar waarom één koptelefoon verkopen als je er ook twee kunt verkopen moet Sony gedacht hebben. De WH-CH710N is daarom helaas niet compatibel met de PS.

Wat is de battery life van de Sony WH-CH710N?

Op een volle accu luister je maar liefst 35 uur je favoriete muziek, middels de snellaadfunctie kun je na 10 minuten laden ongeveer een uur muziek luisteren.

Type

Verbinding

Bluetooth

Garantie

2 jaar

Verkrijgbaar sinds

2020

Noise cancelling

Multipoint connectiviteit

Inklapbaar

Gewicht

223 g

Bluetooth versie

5.0

Bereik

tot 10 m

Accuduur met ANC

tot 35 uur

Accuduur zonder ANC

Onbekend

Oplaadtijd

tot 7 uur

Oplaadmethode

USB-C

Codecs

AAC

Virtuele assistent

Siri

Equalizer

Aantal microfoons

2

Waterproof volgens fabrikant

IP-code

Audiokabel meegeleverd

Etui of doosje meegeleverd

1 beoordeling voor Sony WH-CH710N

  1. De Redactie

    Aan Sony’s WH-CH710N kun je je geen buil vallen, en dat komt met name door zijn zeer aantrekkelijke prijs. Het is wellicht het instapmodel van de Japanse fabrikant, maar de standaard geluidskwaliteit is meer dan goed.

    Aan de andere kant moeten we eerlijk zijn: als geld geen rol speelt zijn er betere koptelefoons. Hoewel de active noise cancelling voor een basisklasse koptelefoon meer dan prima zijn werk doet valt het in het niet bij het topsegment van Sony.

    De WH-CH710N raden we vooral aan bij muziekliefhebbers met een kleiner budget, maar die wel willen genieten van active noise cancelling. Is multipoint connectiviteit een vereiste, dan is bijvoorbeeld de JBL Tune 760 NC een betere keus.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *