Meteen naar de inhoud

Bose QuietComfort 45

➕ Kristalhelder geluid
➕ Inklapbaar
Tot 24 uur(!) op een volle batterij
Bizar goede noise cancelling

➖ Geen touchbediening
➖ Geen equalizer in de Bose Music App

Vergelijk

Over de Boise QuietComfort 45

Bose staat voor kwaliteit en dat blijkt onder andere wanneer we kijken naar de Bose QuietComfort 45. Het is het laatste model uit de QuietComfort-lijn dat eind 2021 op de markt kwam. Ondanks dat de verschillen met zijn voorganger niet enorm zijn is er met de Bose QC45 wel degelijk een flinke stap gezet. 

Zo gaat de batterij van de Bose QuietComfort 45 maar liefst 24 uur mee. Dat is vier uur langer dan zijn voorganger, maar ook vier uur langer dan de luxere Bose NC700. Ook dit model is voorzien van een snellaadfunctie, dus kun je na een kwartiertje laden tot maar liefst 3 uur muziek luisteren. 

Het geluid van de QC 45 is kristalhelder en diezelfde kwaliteit hoor je wanneer je de noise cancelling aanzet. Schakel je op de Bose koptelefoon de ruisonderdrukking aan, dan heb je de keuze uit twee verschillende modi: Aware en Quiet. Met de laatste sluit je je volledig af van de wereld en wordt je met de Bose QuietComfort 45 niet meer gestoord door omgevingsgeluiden. Met de Aware-modus worden omgevingsgeluiden opgepikt door de microfoons en versterkt zodat je alles om je heen kunt blijven horen. 

Ontwerp Bose QuietComfort 45

Het ontwerp van de Bose QC45 lijkt erg op dat van zijn voorganger. De koptelefoon voelt net zo stevig aan, maar is wat ons betreft iets mooier afgewerkt. De QuietComfort-lijn staat sowieso bekend om hun comfortabele pasvorm en dat is op de 45 niet anders. Zelfs na de Bluetooth koptelefoon langer gedragen te hebben zit deze nog perfect en voel je nauwelijks druk op je hoofd. 

Aan de rechterzijde van de Bose QC45 vind je de mogelijkheid om het volume hoger of lager te zetten, muziek te pauzeren of de standaard virtuele assistent van je telefoon (waaronder Siri) te gebruiken. De QuietComfort 45 beschikt helaas niet over Alexa, zoals op de NC700 wel het geval is.

Ook breng je hier een Bluetooth verbinding tot stand. De nieuwe QuietComfort is voorzien van Bluetooth 5.1 met multipoint connectiviteit. Je kunt dus twee apparaten tegelijk met de draadloze koptelefoon verbinden en hebt daarbij een maximaal bereik van maar liefst 9 meter. 

Op de linker oorschelp van de QuietComfort 45 vind je de zogeheten actieknop, deze is verantwoordelijk voor de ruisonderdrukking. Hiermee schakel je dus eenvoudig tussen de modi Quiet en Aware voor een ultieme luisterervaring

TV kijken met de Bose QC45

Het geluid van je televisie afspelen over de Bose QuietComfort 45 is mogelijk, mits je televisie is aangesloten op een Bose-smartsoundbar. Middels Bose SimpleSync kun je namelijk je draadloze koptelefoon koppelen met de soundbar en op die manier onverstoord televisie kijken met een waanzinnig geluid, zelfs wanneer de kinderen op bed liggen. 

Licht van gewicht

De QuietComfort-serie van Bose staat bekend om zijn comfortabele pasvorm, en dat komt onder andere door het lage gewicht. De Bose QC45 weeg 240 gram, en ondanks dat hij daarmee 6 gram zwaarder is dan zijn voorganger is hij nog steeds 10 gram lichter dan de luxere NC700. 

Veelgestelde vragen

Kan ik beter kiezen voor de Bose QuietComfort 45 of de NC700?

Op het moment van schrijven zijn de prijzen van beide Bluetooth-koptelefoons ongeveer gelijk. Kijken we naar de specificaties, dan doet de NC700 het op een aantal punten toch beter. Zo is de QuietComfort 45 niet voorzien van capacitieve touch bediening, heeft hij geen Google Assistent of Alexa en zijn de mogelijkheden binnen de Bose Music App beperkter. Om die redenen zouden wij zelf kiezen voor de NC700. Vergelijk hier alle specificaties van de Bose QuietComfort 45 vs de Bose NC700.

Is de Bose QC45  waterproof?

De QuietComfort 45 heeft een IPX2 certificering gekregen. Daarmee is deze Bluetooth koptelefoon helaas niet waterdicht. Mocht je je hem dus vooral buiten willen gebruiken of heftig transpireren tijdens het sporten, dan is het niet aan te raden voor deze koptelefoon te kiezen. 

Kun je deze koptelefoon ook bedraad gebruiken?

Dat kan! Net als de NC700 is de Bose QuietComfort 45 namelijk voorzien van een 2.5mm audio-aansluiting en ontvang je tevens een audiokabel bij aanschaf. Mocht dat nodig zijn dan kun je dus gewoon via een draad muziek luisteren, zelfs wanneer je accu leeg is.

Type

Verbinding

Bluetooth

Garantie

2 jaar

Verkrijgbaar sinds

2021

Noise cancelling

Multipoint connectiviteit

Inklapbaar

Gewicht

240 g

Bluetooth versie

5.1

Bereik

tot 10 m

Accuduur met ANC

tot 24 uur

Accuduur zonder ANC

Onbekend

Oplaadtijd

tot 2,5 uur

Oplaadmethode

USB-C

Codecs

AAC, SBC

Virtuele assistent

Google Assistent, Siri

Equalizer

Aantal microfoons

4

Waterproof volgens fabrikant

IP-code

Audiokabel meegeleverd

Etui of doosje meegeleverd

1 beoordeling voor Bose QuietComfort 45

  1. De Redactie

    De Bose QuietComfort 45 voldoet aan alle huidige normen: zeer zuivere ruisonderdrukking, een diephelder geluid, inklapbaar en een aantal slimme functies.

    Met de QC45 kun je dan ook niet echt een miskoop doen. De fraai vormgegeven koptelefoon is met zijn 240 gram namelijk uiterst comfortabel en heeft een lange batterijduur.

    De enige twijfel die je zou kunnen hebben is of de Bose NC700 toch niet de betere keuze is. Ons advies is simpel: Wil je écht Google Assistent en/of Alexa kunnen gebruiken, kies dan de 700. Anders is de QuietComfort 45 een koptelefoon die aan vrijwel alle eisen zal voldoen.

Een beoordeling toevoegen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *