Meteen naar de inhoud

Dit zijn de beste geluiddempende koptelefoons van dit moment

Een geluiddempende koptelefoon wordt ook weleens een noise-cancelling koptelefoon genoemd en is ideaal om muziek te luisteren zonder daarbij gestoord te worden door irritante bijgeluiden. Zo zijn ze bijvoorbeeld uitstekend te gebruiken wanneer je met het openbaar vervoer reist, in een drukke omgeving werkt of wanneer je gewoon een momentje rust voor jezelf wilt creëren. Deze slimme hoofdtelefoons dempen deze geluiden namelijk door zelf een soort antigeluid te creëren, een geluid wat de overlast als het ware opheft. Benieuwd naar de beste geluiddempende koptelefoons van dit moment? We hebben speciaal voor jou een lijstje samengesteld.

Sony WH-1000XM5 geluiddempende koptelefoon

SONY WH-1000XM5

Als er één koptelefoon is die we aanraden, dan is het de WH-1000XM5. Deze slimme hoofdtelefoon barst namelijk niet alleen van de slimme functies, maar heeft wat ons betreft ook de beste noise cancelling van dit moment. Dit komt onder andere door het toevoegen van vier nieuwe microfoons ten opzichte van zijn voorganger. Geluiden worden hierdoor nog beter opgepikt om vervolgens door de koptelefoon gedempt te worden. Helaas hangt daar ook een pittig prijskaartje aan.

Geluiddempende Koptelefoon

Bose 700 Geluiddempende koptelefoon

Wie aan goed geluid denkt, denkt aan Bose, en dat maken ze waar met deze Bose 700. Kraakhelder geluid gecombineerd met een zeer goede noise cancelling, dat is hoe we deze koptelefoon het beste kunnen omschrijven. In plaats van 8 microfoons heeft de Bose 700 er vier, maar is deze wel in maar liefst 11 standen instelbaar.

Sony WH-1000XM4

Sony WH-1000XM4

We hebben nog een Sony in deze lijst, want ondanks dat de WH-1000XM5 het paradepaardje van dit moment is, doet zijn voorganger op veel vlakken niet onder voor het nieuwste model. Net als de Bose 700 is de WH-1000XM4 voorzien van vier microfoons die de externe geluiden oppikken en de koptelefoon zijn geluiddempende functies geven. De prijs-kwaliteitsverhouding van deze hoofdtelefoon kon wat ons betreft niet beter zijn, al zal een echte audiofiel altijd het nieuwste van het nieuwste willen.

koptelefoon met geluiddempende functionaliteiten

BOSE QUIETCOMFORT 45

De Bose QuietComfort 45 is wellicht wat goedkoper dan de Bose 700, maar doet qua noise cancelling echt niet onder. De QuietComfort 45 zit in een iets goedkoper segment, maar is daarentegen nieuwe dan de 700. De echte verschillen zijn te verwaarlozen, zeker wanneer je je koptelefoon puur voor zijn geluiddempende werking koopt. Ook dit model kun je volledig vergelijk via onze vergelijkingspagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *