Meteen naar de inhoud

Fietsen met je koptelefoon op, mag dat eigenlijk wel?

We krijgen de vraag vaak: mag je fietsen met een koptelefoon op? Het simpele antwoord is ja, dat mag gewoon. Het is namelijk niet per wet verboden. Toch wordt het in veel gevallen afgeraden, het kan je immers afleiden van het overige verkeer.

We raden dus niet aan je volume vol open te draaien met ruisonderdrukking aan, zo hoor je immers niets meer van je omgeving en dat kan voor gevaarlijke situaties zorgen. Mocht je dus toch in de markt zijn voor een nieuwe koptelefoon dan raden we er een aan met een functie als Ambient Aware of HearTrough. Veel high-end koptelefoons hebben een vergelijkbare functie die nog weleens van naam verschilt. Via deze geluidsmodus worden omgevingsgeluiden opgepikt en doorgegeven aan je headset, zo blijf je je dus bewust van je omgeving terwijl je wel je favoriete muziek luistert.

Fietsen met je koptelefoon is toegestaan

Fietsen met je koptelefoon is dus officieel toegestaan, maar een elektronisch apparaat vasthouden tijdens het fietsen is dat niet. Even je telefoon gebruiken om het volgende nummer aan te zetten kan dus bestraft worden met een serieuze geldboete. Ook dit is gelukkig simpel op te lossen met een andere koptelefoon, zo zijn de meeste nieuwe modellen namelijk voorzien van knoppen op de oorschelpen om makkelijk van nummer te wisselen. Zo raak jij niet afgeleid en kom je veilig aan op de plaats van bestemming.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *