Meteen naar de inhoud

Een koptelefoon voor je kind: Hier moet je op letten

Koptelefoons voor kinderen zijn er in allerlei mooie kleuren. Zwart vinden de kids natuurlijk saai, maar rood, blauw, roze of groen is misschien wel hun lievelingskleur. Behalve dat een koptelefoon voor een kind een wat uitgebreider kleurenpalet heeft verschillen deze hoofdtelefoons in nog enkele andere opzichten. Zo zijn ze lichter, kleiner en voorzien van volumebescherming.

Gemaakt voor kinderen

De juiste pasvorm is belangrijk. Zelf wil je ook graag een fijn zittende koptelefoon en dat is voor een kind natuurlijk niet anders. Koptelefoons voor kinderen zijn daarom kleiner én lichter. Hierdoor hebben ze een veel fijnere pasvorm en gaan deze koptelefoons niet na een langere tijd dragen pijn doen. Ook zijn de oorschelpen op deze koptelefoons vaak gemaakt van een lekker zacht materiaal zodat hij niet gaat knellen.

Een degelijke kinderkoptelefoon moet natuurlijk ook tegen een stootje kunnen. Kies om die reden bij voorkeur voor een gerenommeerd merk.

Volumebescherming kinderkoptelefoon

Je kinderen wil je beschermen, dus dat geldt natuurlijk ook voor hun gehoor. Om die reden is het belangrijk om te kiezen voor een speciale kinderkoptelefoon, deze zijn namelijk voorzien van volumebescherming.

Voor kinderen zijn er namelijk EU-regels opgesteld om te voorkomen dat ze worden blootgesteld aan geluid dat hun gehoor kan beschadigen. Een koptelefoon voor kinderen mag om die reden niet meer dan 85 dB produceren. Zo bescherm je je kind optimaal en voorkom je onherstelbare gehoorschade.

Verschillende kleuren

Kinderkoptelefoons zijn er natuurlijk in allerlei verschillende kleuren, hoe gekker hoe beter. Zo heeft bijvoorbeeld JBL een hele uitgebreide range aan kinderkoptelefoons waarbij diverse kleuren zelfs met elkaar gecombineerd worden. Blauw met rood, mosgroen of knalroze, je kunt het zo gek niet bedenken.

Bedraad of draadloos

Voor onszelf kiezen we graag een draadloze koptelefoon, toch zijn kinderkoptelefoons nog regelmatig met een draadje uitgerust. Deze hoofdtelefoons zijn namelijk vaak nét iets goedkoper. Wil je echter dat je kind vrijuit kan bewegen en kun je een paar tientjes extra wel missen, dan raden we een Bluetooth koptelefoon aan. Hoef je die draadjes ook nooit meer uit elkaar te halen.

Het vinden van een leuke én degelijke kinderkoptelefoon heeft dus best wat voeten in aarde, gelukkig zijn er genoeg gerenommeerde merken die koptelefoons ontwikkelen speciaal voor kinderen. Bijvoorbeeld de JR-lijn van JBL. Deze koptelefoons zijn er in verschillende kleuren, zijn zowel bedraad als draadloos en voldoen aan alle EU-normen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *